Pre účastníkov výživového programu Metabolic Balance je často jedným z návrhov na raňajky tzv. mandeláda. Ide o zmes mandlí a slnečnicových semien, ktorú si vieme jednoducho pripraviť tak, že zmes namočíme na noc a ráno si ju zmixujeme napr. s teplou vodou, jablkom a škoricou. Dnes Vám prinášame ďalší chutný variant prípravy, a to mandeláda so slivkovou kašou. Najskôr však pár slov o mandliach.
Mandle sú orechy s výraznou chuťou a obsahujú zdraviu prospešné nenasýtene mastné kyseliny, ktoré prispievajú k znižovaniu vysokej hladiny cholesterolu v krvi a pomáhajú stabilizovať vysoký krvný tlak. Mandle sú zdrojom vitamínu E, ktorý pôsobí ako antioxidant, spomaľuje starnutie a pôsobí pri prevencii rakoviny. Významné je aj množstvo vitamínu B1, ktorý sa podieľa na látkovej výmene, stabilizuje chute na sladké a má priaznivý vplyv na nervovú sústavu. Orechy obsahujú tiež množstvo draslíka, horčíka či vápnika.
Mandeláda pomáha k dlhšiemu zasýteniu, ktoré sa hodí v dopoludňajšej 5-hodinovej pauze medzi jedlami.
Suroviny na recept:
- 1 porcia mandelády
- 1 porcia ovocia: sušené slivky
- perníkové korenie: škorica, klinček, aníz, kardamóm, mletý koriander
- bio raw odtučnené kakao
Postup:
- Suroviny na mandeládu namočíme do vody cez noc. Ráno vodu vylejeme a celú zmes premyjeme vodou. Potom to všetko, spolu s trochou teplej vody zmixujeme a ochutíme škoricou alebo kakaom. Celú zmes nasucho opražíme na panvici do chrumkava.
- Sušené slivky poriadne premyjeme a namočíme na noc do vody. Na druhý deň ich krátko podusíme vo vode, v ktorej sa močili a ochutíme perníkovým korením. Zmixujeme s lyžicou kakaa a prelejeme do misky.
- Nakoniec posypeme opraženou mandeládou.
Výskúšajte tento recept a presvedčte sa, že mandeláda so slivkovou kašou nie je len zdravou, ale aj chutnou voľbou na raňajky. Dobrú chuť.
Objednajte sa na bezplatnú konzultáciu a získajte aj Vy svoj individuálny stravovací plán Metabolic Balance.
Kontaktujte nás telefonicky na 0907 064 885, e-mailom na info@heppiapple.sk alebo cez kontaktný formulár.