Slivková kaša s mandeládou

Slivková kaša s mandeládou

Účastníci výživového programu Metabolic Balance mávajú často ako jeden z návrhov na raňajky tzv. mandeládu. Ide o zmes mandlí a slnečnicových semien, ktorú si vieme jednoducho pripraviť tak, že zmes namočíme na noc a ráno si ju zmixujeme napr. s teplou vodou, jablkom a škoricou.

My Vám prinášame ďalší chutný variant prípravy, a to slivkovú kašu s mandeládou. Najskôr však pár slov o mandliach.

Mandle sú orechy s výraznou chuťou a obsahujú zdraviu prospešné nenasýtene mastné kyseliny, ktoré prispievajú k znižovaniu vysokej hladiny cholesterolu v krvi a pomáhajú stabilizovať vysoký krvný tlak. Mandle sú zdrojom vitamínu E, ktorý pôsobí ako antioxidant, spomaľuje starnutie a pôsobí pri prevencii rakoviny. Významné je aj množstvo vitamínu B1, ktorý sa podieľa na látkovej výmene, stabilizuje chute na sladké a má priaznivý vplyv na nervovú sústavu. Orechy obsahujú tiež množstvo draslíka, horčíka či vápnika.

Mandeláda pomáha k dlhšiemu zasýteniu, ktoré sa hodí v dopoludňajšej 5-hodinovej pauze medzi jedlami.

 

Suroviny na recept:

  • 1 porcia mandelády
  • 1 porcia ovocia: sušené slivky
  • perníkové korenie: škorica, klinček, aníz, kardamóm, mletý koriander
  • bio raw odtučnené kakao

 

Postup:

Sušené slivky poriadne premyjeme a namočíme na noc do vody. Na druhý deň ich krátko podusíme vo vode, v ktorej sa močili a ochutíme perníkovým korením. Zmixujeme s lyžicou kakaa a prelejeme do misky. Mandeládu si nasucho opražíme na panvici a primiešame do kaše.

Dobrú chuť 🙂

Objednajte sa na bezplatnú konzultáciu a získajte aj Vy svoj individuálny stravovací plán Metabolic Balance. Kontaktujte nás  telefonicky na 0904 831 311 (Bratislava), 0904 738 156 (Košice) alebo e-mailom na info@heppiapple.sk.