Karfiolušky

Karfiolušky

Ak vám už chýba slovenská klasika, máme tu tip na bryndzové halušky po našom – karfiolušky. Ak máte v pláne ovčí syr, už od 3. fázy Metabolic Balance ho môžete zameniť za 100% ovčiu bryndzu.

Typická slovenská pochúťka z ovčieho mlieka je vo svete unikát. Prvá májová bryndza obsahuje veľké množstvo probiotických mliečnych baktérií a kvasiniek. Je bohatá na bielkoviny, vitamíny a minerály.
Bryndza má pozitívne účinky na zdravie pri prevencii cievnych ochorení, pri zažívacích problémoch, rednutí kostí, cukrovke, pomáha odbúravať zlý cholesterol a pôsobí aj na znižovanie krvného tlaku. Má antioxidačné účinky, podporuje imunitný systém a funguje aj ako prevencia proti alergickým ochoreniam.
Na karfiolušky potrebujeme
  • 1 porcia zeleniny – karfiol, jarná cibuľka na ozdobenie
  • 1 porcia syra – čerstvý ovčí syr / ovčia bryndza
  • maslo ghee
  • soľ
Karfiol 10 min. povaríme v osolenej vode. Poukladáme na tanier a kým je horúci, posypeme kúskami bryndze.
Ozdobíme jarnou cibuľkou zľahka osmaženou na ghee masle.

Karfiolušky

Náš TIP: uvarte si 2 porcie karfiolu a 1 porciu si odložte do chladničky. Na druhý deň si z nej expresne pripravíte karfiolovú kašu, ktorá je vhodná ako príloha k mäsu či hydine.
Dobrú chuť 🙂