Hydinové soté na póre s kari korením

Hydinové soté na póre s kari korením

Hydinové mäso je jednou z kategórií bielkovín, ktorú majú účastníci programu Metabolic Balance vo svojich plánoch. Hydina je ľahko stráviteľná a je vynikajúcim zdrojom hodnotných bielkovín. Obsahuje draslík, horčík, zinok, selén a vitamíny skupiny B, ktoré sú nevyhnutné pre nervovú sústavu, zdravé srdce a zúčastňujú sa metabolických procesov. Mäso je tiež dôležitým zdrojom železa a vitamínu B12, ktoré sú dôležité pre tvorbu krvi.

 

Pripravme si spolu ďalší z rýchlych a jednoduchých receptov. Tentokrát hydinové soté na póre s kari korením.

Na prípravu potrebujeme:

  • 1 porcia hydiny podľa plánu
  • 1 porcia šalátu – časť gramáže šalátu nahradíme pórom
  • kari korenie, čierne korenie, soľ
  • maslo ghee
Na spenenom masle zľahka osmažíme kolieska póru, pridáme mäso nakrájané na kocky a osmažíme, kým sa mäso zatiahne. Pridáme soľ, čierne korenie a kari. Podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Podávame so šalátom.

Hydinové soté na póre s kari korením

Náš TIP: Namiesto šalátu je výborná príloha k soté karfiolová kaša.
Dobrú chuť 🙂