Dusené teľacie s koreňovou zeleninou

Dusené teľacie s koreňovou zeleninou

Teľacie mäso má jemnú konzistenciu a chuť a je ľahko stráviteľné. Dnes si ho pripravíme v dusenej verzii s koreňovou zeleninou. Teľacinu môžete nahradiť aj hovädzím mäsom (ak ho máte vo svojom Metabolic Balance pláne), ktoré treba najskôr samotné podusiť 30 min. a až potom pridať zeleninu.

Koreňová zelenina je bohatá na vitamíny, minerálne látky a na potrebnú vlákninu. Najviac vitamínov a minerálov obsahuje vňať petržlenu a zeleru.

Čo potrebujeme:

  • 1 porcia teľacieho mäsa
  • 1 porcia zeleniny – jarná cibuľka, mrkva, zeler, petržlen, feferónka, červená alebo zelená paprika
  • korenie – strúčik cesnaku, drvená rasca, bobkový list, chilli, tymián, čierne korenie mleté
  • petržlenová vňať
  • maslo Ghee
  • soľ

Postup:

Na ghee masle speníme cibuľku, pridáme drvenú rascu, bobkový list, chilli podľa chuti a nakrájaný cesnak.
Do základu pridáme na kocky nakrájané mäso a restujeme, kým sa mäso zatiahne. Osolíme, okoreníme a pridáme štipku tymiánu. Podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom do výšky mäsa. Necháme zovrieť a pridáme na menšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháchame pomaly dusiť prikryté na miernom ohni 30 min.

Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame s ražným chlebom.

Dobrú chuť 🙂

Objednajte sa na bezplatnú konzultáciu a získajte aj Vy svoj individuálny stravovací plán Metabolic Balance. Kontaktujte nás  telefonicky na 0904 831 311 (Bratislava), 0904 738 156 (Košice) alebo e-mailom na info@heppiapple.sk.